събота, 27 април 2024 г.

Гришо е на 1/8-финал в Индиън Уелс

Снимки: Туитър
Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс след нова чиста победа, този път над Райли Опелка – 6:3, 6:4. Българинът изигра нов силен мач в Калифорния и взе реванш от първата ракета на САЩ за поражението в Торонто през лятото. Първата ни ракета успя да намери противодействие на сервиса на американеца в най-важните моменти от двубоя и това му позволи да достигне до осминафиналите на надпреварата за пръв път в кариерата си, след като досега четири пъти бе отпадал в трети кръг.
В следващата фаза първата ни ракета ще се изправи срещу Даниил Медведев. Опелка записа повече асове (5/4) и по-малко двойни грешки (1/2), но въпреки това хасковлията беше по-резултатен на сервис (40/34), като в същото време имаше огромно превъзходство по отношение на спечелените на ретур точки (21-/8). Един от основните фактори за успеха на българина в двубоя бе процентът му на вкаран първи сервис (77%), който бе значително по-висок от този на 211-сантиметровия американец (60%). Първата ни ракета оползотвори две от шестте си възможности за пробив (33%), докато съперникът му нито веднъж не стигна до брейкпойнт.
„Условията в Индиън Уелс са доста коварни. Райли е много труден опонент и знаех, че ме очаква тежък мач. Исках просто да се наслаждавам на двубоя и да отиграя всеки ретур, който мога. Мисля, че свърших доста добра работа в това отношение. В момента се чувствам чудесно, но не гледам твърде далеч напред. Просто се наслаждавам на играта и мисля само за следващия мач“, каза Димитров след двубоя.
На въпроса кои според него са били ключовите фактори за победата му, българинът отговори: „Тук кортът е по-бавен, отколкото този в Торонто, и това ми помогна. Освен това този път доста по-често успявах да направя така, че да стигам до лесни точки. Използвах слайса си по-често и като цяло играта ми бе доста по-различна, отколкото в предходния мач между мен и Райли. Знаех, че трябва да играя много добре в защита, за да имам шанс, и положих доста усилия в това отношение. Мисля, че първият сервис и ретурът бяха най-важните елементи от играта, които ми помогнаха да победя“,  добави хасковлията.
Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html