неделя, 28 април 2024 г.

Само в „Антени“: В „Да, България“ поискаха оставката на Христо Иванов

Методи Лалов Снимка: Капитал
Бунт срещу лидера на „Да, България“ Христо Иванов в редиците на партията! Едно от знаковите лица на организацията публично поиска оставката на Иванов. Бившият съдия Методи Лалов, сега общински съветник от ДБ обвини Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, че превръщат партията в клиентелистка формация, която отблъсква хората. 
„С оглед случващото се от години в „Да, България“ и в коалицията „Демократична България“ мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като председател на партията. Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на „Да, България“, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.
Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква все повече хора и привлича все повече други с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще проличат още в резултатите от предстоящите избори. След изборите ще говоря още по-подробно, като най-подробно ще направя това на Националната конференция на „Да, България“, ако Националният съвет на „Да, България“ реши въобще някога да я свика, тъй като това трябваше да бъде сторено много отдавна, но удобно за някого това не се случва (в резултат на това мандатът на всички органи на партията е изтекъл)“, заяви Лалов.

Всяко публично или телевизионно появяване на Антоанета Цонева предизвиква гневни реплики във Фейсбук включително и от фенове на ДБ. Цонева явно е добила доста самочувствие и често влиза в сблъсъци и махленски кавги. Очакваният по-нисък резултат (заради партията на Кирил Петков и Асен Василев) допълнително изнервя обстановката. Фигури като Ивайло Мирчев и най-вече Антоанета Цонева не са сигурни във влизането в следващия парламент. Затова от ръководството на „Да, България“ са решили да се освободят от гражданските лица от листата си и да заложат само на партийци.

На мушката са Георги Ганев, Мартин Димитров и Елисавета Белобрадова (Козилата Ерато). От ДСБ Варна пък са заявили, че ако Стоян Михалев пак им води листата, цялото варненско ДСБ ще я напусне и ще работи за „Продължаваме Промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html