неделя, 28 април 2024 г.

Горан Благоев ще спасява политическата кариера на Цветан Цветанов

Горан Благоев, снимка: БТВ

Антени

Журналистът Горан Благоев ще се опита да върне в политиката бившия втори в ГЕРБ и държавата Цветан Цветанов. Историкът ще е кандидат за президент на  коалицията „Национално обединение на десницата“ – КОД и „Републиканци за България“ на Петър Москов и Цветан Цветанов. Кандидатуте бяха представени от зам. – председателя на КОД Любомир Канов.
„Историк, антрополог, един от редките изумруди в нашия ландшафт, който трябва да е високо оценен“, каза той за Горан Богоев, за когото допълни, че във времето е бил несправедливо недооценен. „Човек, който не е облечен нито в една или друга тога, нито в одежди на митрополит, а обикновен вярващ българин. Семеен човек със своите ценности и мирянин, с качества на духовен водач. В България имаме нужда не от военни, диктатори, силна ръка или амбиции, а от цивилизовани хора“, каза още за Богоев Любомир Канов.

Коалицията НОД се роди след огромния провал на Цветанов и неговия проамерикански проект „Републиканци за България“ на двата избора за парламент през тази година. При втория той получи проценти, в рамките на статистическата грешка. През лятото партията на Цветанов бе напусната от най-приближените му хора и негови работодалети, по признанията на самия Цветанов – братя Вълневи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html