неделя, 28 април 2024 г.

Франция обърна Белгия и ще играе финал в Лигата на нациите

Снимки: Sports.ru
Антени
Франция обърна Белгия от 0:2 до 3:2 във втория полуфинал от Лигата на нациите. За титлата тимът на Дидие Дешам ще играе с Испания.
„Не бяхме доволни от представянето ни през първото полувреме. Вкараха ни два гола в двайсете им силни минути, които имаха. След това почти нямаше положения пред нашата врата, докато ние създадохме много голови възможности. Схемата ни на игра е нова и ни трябва време да свикнем с нея. Освен това съперникът ни бе доста силен“, заяви след срещата щастливият треньор на „петлите“. „Да спечелим мача по този начин, показва силата и характерът, които този отбор притежава. Съперникът се бореше и не искаше да изпусне победата. Ние обаче бяхме излезли с идеята да стигнем до финала и го направихме. Вярвам, че накрая ще си тръгнем и с титлата, убеден съм в това“, каза още Дешам.
В 37-ата минута Яник Караско финтира Павар в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл на Уго Лорис, който въобще не реагира. Две минути по-късно звездата на „Челси“ Ромелу Лукаку се измъкна от Люка Ернандес и с плътен удар с десния крак порази отново близкия ъгъл на Лорис за 2:0. Нападателят вкара за първи път от 14 септември, когато донесе победата на „сините“ от Лондон с 1:0 над „Зенит“ в Шампионската лига.
Франция излезе преобразена през втората част и натисна съперника, а в 62-рата минута Карим Бензема намали на 1:2. Нападателят на „Реал“ (Мадрид) получи от Мбапе с гръб към вратата и успя между четирима да нанесе точен удар. Карим има на сметката си от началото на сезона 11 гола и 8 асистенции в 14 мача за „Реал“ и френския национален отбор. Не след дълго Тилеманс изрита Гризман в пеналта и след консултация с ВАР, Франция получи дузпа, която Мбапе реализира. Мачът бе под №50 за него с националната фланелка.
В последните минути Лукаку отбеляза трети гол за Белгия, но той беше отменен от ВАР заради засада. В 90-ата минута „петлите“ направиха поредната си добра атака, а топката попадна в Тео Ернандес, който се превърна за своите, реализирайки за 3:2.
Спорът за трофея е в неделя от 21:45 на „Сан Сиро“.
„Изиграхме невероятно първо полувреме. Играехме толкова уверено и всичко се получаваше лесно. През втората част бяхме прекалено емоционални. Може би мислехме прекалено много за финала, за класирането. Не правехме това, което трябва. Позволихме на Франция да отбележи и да се върне в мача. Те имаха повече енергия, за да стигнат до победния гол“, заяви треньорът на „червения динамит“ Роберто Мартинес. „Въпреки това смятам, че е доста тежко да загубиш по подобен начин след силното първо полувреме, което изиграхме. Много, много е тежко… Сега е добър момент да покажем мъжество и да спечелим мача за третото място срещу Италия. След 13 месеца предстои световно първенство, затова всеки подобен мач е шанс да покажеш до какво ниво си достигнал“, каза още испанецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html