неделя, 28 април 2024 г.

Дудова ликува със световната титла по борба!

Снимки: БФБорба
Биляна Дудова триумфира със световната титла по борба в Осло след грандиозен успех над японката Акие Ханаи във финалната схватка. Четирикратната европейска шампионка показа характерните си непримиримост и боен дух, като още в първата минута поведе с 4:0 след зрелищна атака. Японката контраатакува, но нашето момиче добави нови две технически точки, за се оттегли на почивка при 6:2 в своя полза.
Биляна, получаваща ценни съвети от треньора си Георги Калчев, проведе изключително умело и втората част, позволявайки на азиатката да съкрати аванса и само с две точки.
24-годишната Дудова демонстрира изключително висока класа по време на шампионата, като по пътя до заключителния двубой в категорията записа серия от три убедителни победи, в които не позволи на опонентките си да спечелят нито една техническа точка – 23:0!.
Това е седмата световна титла в актива на българската женска борба и първи златен медал за страната ни в категория до 59 килограма. Пет пъти на върха в шампионати на планетата – в кат. до 72 кг, застана Станка Златева, а веднъж – Тайбе Юсеин, при 62-килограмовите.
Източник: 7sport.net

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html