неделя, 28 април 2024 г.

Продадоха „Нюкасъл“ за 300 млн. паунда

Снимки: gulftimenews.com
Сделката между консорциума от Саудитска Арабия и Майк Ашли за продажбата на „Нюкасъл“ е факт. Двете страни си стиснаха ръцете и така „свраките“ стават собственост на инвестиционния фонд, чийто председател е принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. Сделката е на стойност 300 млн. паунда, като за нейното осъществяване бе потвърдено от Висшата лига, откъдето гарантираха, че  Саудитска Арабия няма да упражнява контрол над клуба. „Всички страни се съгласиха, че е необходимо да се сложи край на дългата несигурност относно собствеността на клуба“, се казва в част от официалното изявление. „Дааа, можем да сънуваме отново“, написа в социалните медии голмайстор №1 в историята на клуба Алън Шиърър.
През април 2021 г. беше съобщено, че британският премиер Борис Джонсън също има роля, като е обещал да направи услуга на саудитския принц.
До момента „Нюкасъл“ беше собственост на бизнесмена Майк Ашли. Той ръководеше клуба от 2007 г., но многократно се сблъскваше с недоволство от феновете, а няколко пъти опита да продаде мажоритарния си дял.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html