събота, 27 април 2024 г.

ДБ обяви официално подкрепата си за Лозан Панов

Лозан Панов, снимка: БНТ

АНТЕНИ

Очаквано „Демократична България“ официално даде политическата си подкрепа за кандидата за президент Лозан Панов и кандидатката за вицепрезидент Мария Хасимова-Моасе. В коалицията ДБ влизат  „Зелено Движение“, „Демократи за силна България“ и „Да, България“. В позицията им се казва, че в лицето на Панов демократичната общност има своя естествен кандидат, носител на традицията за борба за демокрация и върховенство на закона.

В позицията им се казва още, че той може да се противопостави реално на корупцията и разграждане на цялостния корупционен модел и преосноваване на държавността.

„Неговият статут на магистрат не е просто стечение на кариерните му обстоятелства, а кауза, от която той черпи своя авторитет. И, най-важното, със своята последователна лична борба за върховенство на закона и съдийска независимост г-н Панов е дал конкретни биографични доказателства за това, че може да бъде един истински независим президент, който не се кланя на силните на деня и задкулисието, не се огъва пред трудности и не козирува на партии и кланове“, мотивират подкрепата си ДБ.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html