събота, 27 април 2024 г.

Христо Иванов скочи на Кирил Петков за „назначенията“ в правителството

Христо Иванов, сн. БНТ/Десислава Кулелиева

АНТЕНИ

„Демократична България“ обвини новата звезда на политическия небосклон Кирил Петков, че предварително раздава постове в бъдещия кабинет, без да са ясни резултатите от изборите за Народно събрание. „Процесът по формиране на управление следва да стъпи на ясни и цялостни програмни ангажименти и политическо позициониране и може да започне след като има резултат от изборите, определящ мандатоносител“, се посочва в позиция на хората на Христо Иванов. Декларацията идва, след като напоследък на няколко пъти лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в свои изяви представя мечтаното от него разпределение на постове, което включва имена и от това обединение.

„Позициите в изпълнителната власт са поемане на отговорност при ясни гаранции, че могат да бъдат реализирани поетите пред избирателите ангажименти – на база на конкретно коалиционно споразумение. Ето защо, „Демократична България“ не участва в никакви предварителни разговори за формиране на управление, а най-малко в разпределяне на постове“, казват от формацията.

ДБ посочва, че ще продължи да бъдат гарант за прилагане на най-добрите коалиционни практики и ще настоява за ясни мнозинства, основани на конкретно разписани ангажименти и за съгласувано излъчване на фигури, чиито професионални и граждански биографии предполагат наличието на капацитет да се справят с поставените задачи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html