събота, 27 април 2024 г.

Кузманов даде само гейм на бившия №5 в света

Димитър Кузманов стартира по впечатляващ начин участието си на Чалънджър турнира на клей в Барселона. В мач от първия кръг българинът победи с 6:0, 6:1 бившия №5 в света Томи Робредо. За ракета №2 на България това бе най-убедителната му победа на Чалънджър тура и пореден турнир от това ниво, на който той записва поне една победа. За него това бе и първи двубой след успешното участие на Sofia Open, а смяната от хард на клей очевидно не оказа никакво влияние на представянето му.
39-годишният Робредо в момента е №318 в света и е в серия от шест поредни загуби, но нито една от тях не е била с подобен резултат. Срещу Кузманов носителят на 12 АТР титли, сред които и Мастърс, нямаше никакъв шанс, като взе едва 35% от разиграванията на първи и 25% на втори сервис. Единственият гейм в полза на испанеца бе пробив, като в същото време Мико проби съперника си 6 пъти от 12 възможности за комфортния успех, дошъл след 63 минути на корта.
В следващия кръг пловдивчанинът ще се изправи срещу №4 в схемата Дамир Джумхур. Босненецът, който в момента е №134 в света, надделя с 3:6, 6:3, 6:1 над украинския квалификант Георгий Кравченко.
По-рано Адриан Андреев се отказа в хода на втория сет в мача си с французина Александър Мюлер в Барселона. По-рано през сезона софиянецът бе победил този съперник в Румъния, но сега имаше проблеми,  които не му позволиха да бъде конкурентен. Така при резултат 4:6, 1:4 той прецени да прекрати участието си в срещата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html