неделя, 28 април 2024 г.

БСП подкрепя Радев, но следи другите кандидати

Иван Ченчев, БСП, кадър БНТ

Президентската кампания е станала по-интересна с новите играчи, които са се включили, а това има значение за БСП, разкри в интервю за БНТ членът на Националния съвет на партията Иван Ченчев.

Според него проф. Анастас Герджиков е сериозно име и представлява сериозна институция.

Що се отнася до Лозан Панов Ченчев заяви, че той е сериозно име в своите среди, но според него няма шанс за балотаж – формацията, която го е подкрепила първоначално е заявила, че ще подкрепи Радев.

По думите на социалиста широкото ветрило, което е събрал Румен Радев и високите очаквания към Герджиков ще лишат Панов от възможността да стигне до балотаж.

По повод номинацията на Анастас Герджиков, Ченчев заяви още, че се е търсела фигура, която да бъде приета като обединител.

Според него друго е по-важното – да се говори по политики. Той изрази мнение, че основните теми в президентската кампания трябва да са – национален суверенитет, национална сигурност.

По повод започналите разговори между някои от новите партии за следващия парламент, Ченчев заяви, че не бива преди да са минали изборите да се поставят пак някакви разделителни линии и да се говори под условие. По думите му БСП е показала своята диалогичност. Според него трябва да има едно правителство, което да реши много проблеми, възможно най-скоро.

„Ние ще работим точно за това. Нека от „Продължаваме промяната“ да не бързат. Имаше и друга партия, която имаше сериозни заявки по отношение на промяната, но те не се случиха“, припомни социалистът. Той подчерта и че отделни агенции дават между 4-то и 5-то място на тази партия. „Нека малко се смирят и да действат по-разумно и политически“, каза Иван Ченчев.

На въпроса кое ще е приоритет за БСП – президентските или парламентарните избори, Ченчев заяви, че те са еднакво важни.

Източник: БНТ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html