неделя, 28 април 2024 г.

Хората на Слави подкрепят Радев защото е мъж, за Дончева – нищо добро

Ива Митева, кадър БНТ

Партия „Има такъв народ“ застава зад Румен Радев за втори президентски мандат, защото той се е оказал силен мъж. „Защото той се противопостави на това, което се случва в България“, заяви пред БНТ бившата председателка на парламента Ива Митева.

И двата парламента показаха, че единствената партия, която иска промяна, е „Има такъв народ“. Аз дългата ръка на ДПС не съм я почувствала. Всичко тръгна от такива приказки, от декларацията на Христо Иванов. Не искам да коментирам Татяна Дончева, защото човек, който с лека ръка изказва лъжи, няма място в политиката, обобщи Митева.

„Ако при нас имаше задкулисие, щяхме да направим кабинет. Проблемите са другаде, а не в специализираните съд и прокуратура. Самите хора от системата трябва да покажат каква трябва да бъде промяната. Проблемите са в здравеопазването и образованието“, допълни тя.

Според Митева „Има такъв народ“ не са победени и не са се свалили сами от власт. „Показахме колко сме силни, имаме програма и много неща да свършим, надявам се хората да не са се отказали от нас, да чуят нашето извинение и да продължат да ни вярват“, каза тя.

Ива Митева обяви също, че актуализацията на бюджета не се дължи на Асен Василев и служебния кабинет. „Актуализацията е дело на парламента. Депутатите дадоха допълнително половин милиард лева. За пенсии, култура, бизнес. Министерството на културата бе проспало всичко и не бе внесло актуализация. Ние го направихме“, каза Митева.

Митева коментира и „казуса“ с Петър Илиев и каза, че за нея е странно как рецензентите на Илиев не забелязали плагиатство през 2015 г., а чак сега, когато е влязъл в политиката.

Източник: БНТ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html