събота, 27 април 2024 г.

Валерия Велева: Президентът Радев говори като в селска кръчма

кадър от видео

Победата на президентските избори вече не е така сигурна за Румен Радев и последните събития в политическия ни живот го показват. Самият Радев също действа по начин, който отблъсква избиратели, и това може да му коства втория мандат на „Дондуков“ 2.

Преди обявяването на името на проф. Анастас Герджиков теренът пред настоящия държавен глава е изглеждал много чист. Нещата обаче са се променили в последните дни, смята журналистката Валерия Велева.

„Очакванията бяха, че победата на Румен Радев му е в кърпа вързана. Вече не е така. Вече има няколко алтернативи. Сега победата, на който и да е от кандидатите, зависи от самите тях”, каза Валерия Велева пред Нова телевизия. По думите й ще е важно как ще се представят, как ще се позиционират, с какви послания ще излязат кандидатите.

Велева критикува остро казаното от президента, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да се включи в надпреварата за „Дондуков” 2. „Учудих се на репликата на президента за това кой под коя пола се криел. Това не е език на държавен глава, това е език за селска кръчма. Езикът на Радев не трябва да слиза до това ниво. Това беше първата му грешна стъпка. И за двамата не е добре това ниво”, каза Велева.

Според пиар експерта Нидал Алгафари, който от днес вече е и част от инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков, фокусът на държавния глава трябва да е не лидерът на ГЕРБ, а именно кандидатурата на ректора на Софийския университет.

Алгафари смята, че вероятно Борисов щеше да излезе на терен, ако не беше това служебно правителство. „Все едно да поканим един човечец, да го пребием от бой и после да го пуснем да се бие с Кубрат Пулев. ГЕРБ в момента е бита много жестоко, завряна е в ъгъла от няколко министри. Логично е да се потърси най-добрият вариант, с който да се явиш на терена”, каза Алгафари.

Велева твърди, че за Румен Радев досега са били сигурни гласовете на БСП, имало е сериозен мост и към десните, към „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната”. „ Но той загуби русофилските гласове. В момента четирима играчи са с русофилските гласове, губи патриотичните гласове, губи ДПС”, каза Велева. „Смятам, че ДПС ще се включат на втория тур. Интересно е дали ще издигнат кандидатура с турско име”, каза още тя.

Според Алгафари на втори тур от ДПС ще подкрепят всеки, който „ще бъде срещу разединителя”.

Източник: Нова

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html