неделя, 28 април 2024 г.

Янаки Стоилов зажали за преподавателя Анастас Герджиков

Янаки Стоилов, кадър Нова телевизия

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов е изненадан и не е останал особено доволен от решението проф. Анастас Герджиков да се кандидатира за президент.

„Проф. Герджиков е утвърден учен и преподавател. Сега той ще бъде оценяван като политик. Основната дилема на предстоящите избори е дали да бъдем „за” премахване на сегашния порочен модел на управление или за неговото запазване. Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията”, заяви Янаки Стоилов пред Нова телевизия, намеквайки за факта, че Герджиков е подкрепен от партия ГЕРБ.

На въпрос дали Лозан Панов е подал оставка, тъй като вече има информация, че именно той е възможната кандидатура на „Демократична България” за президент, Стоилов заяви следното: „Той няма как да я подаде, тъй като това може да стане най-рано другата седмица. Не мисля, че Темида ще забави гласуването. По-добре щеше да е той да води борбата за промяна на съдебната система до изтичане на мандата му, но това е негова преценка”.

Огнян Герджиков, кадър Нова телевизия

Одобрение за кандидатурата на Анастас Герджиков обаче изрази бившият служебен премиер Огнян Герджиков.

„Не виждам нищо лошо в това ректорът на най-престижното и голямо учебно заведение у нас да се кандидатира за президент. Това е един академичен човек с много потенциал. Не съм усещал желание да тръгне по линията на политиката. Подобен ход от ректора  може да има единствено добро отражение върху имиджа на университета“, каза той пред Нова телевизия.

„Това не е ярка партийна кандидатура и вероятно много партии ще го подкрепят“, каза Огнян Герджиков.

Източник: Нова 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html