неделя, 28 април 2024 г.

Борисов: Радев да освободи президентството от омразата

кадър Фейсбук

ГЕРБ ще подкрепи проф. Анастас Герджиков в битката за президентския пост, потвърди днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него Герджиков, като „ректор на всички ректори“, но и с другите си качества може да обедини нацията – нещо, с което сегашният държавен глава Румен Радев не се справя.

„Радев изконно не разбира смисъла на президентската институция и тя е да обединява нацията, а не да я разделя и мрази. Бих му препоръчал, защото вчера изгледах глупостите под кои поли се крия – по-добре да си отиде при партията, и да не се занимава повече с това, което не разбира. Да дойде, да си стане лидер на партия, която си избере – на БСП ли е, на „Има такъв народ“ ли е, на Кирил и Асен ли е, на Мая ли е, и да си управлява от парламента“, каза Бойко Борисов.

„Управлението става през парламента и през лидерството на партия с това, което хората са ти възложили. Аз съм бил три пъти премиер на тази държава, сега мога да си работя с младите, с партията – така че и той да освободи президентството от омразата, и да дойде с неговите младежи да се състезаваме“, допълни бившият премиер.

„От 6 месеца действа моделът „Радев“, при него има 63,7% намаляване на чуждестранните инвестиции по статистика на БНБ, забравихме какво е еврозона. Седмици наред сме първи по смъртност и последни по ваксинация в Европа, те не правят нищо и според Радев това е успешно управление“, възмути се лидерът на ГЕРБ при посещение в Родопите с младежката организация на партията.

Той нарече безхаберие кризата със заседналия край Камен бряг кораб. „10 дена седи кораб и се източна амониева селитра в Черно море в най-красивите ни места на морето – безхаберие! За десет дена можеше да докарат от Щатите помощ и да решат проблема. И за да няма гласност, изгониха журналистите и не могат да снимат. И според Радев това било справяне с кризата. Това са жестоки пробойни в държавата“, категоричен е Борисов.

По думите му кабинетът и Радев са изоставили народа на принципа който оцелее, оцелее. Той напомни, че сме продали „най-хубавите ваксини“ на Норвегия, където всичко вече е отворено. А друга част от ваксините по думите му се бракували и даде пример с Ямбол. Според него сегашните представители на Румен Радев са бивши членове на Държавна сигурност. „Това направи Радев. Ще станем като този регион навремето – ограден и ДС мачка“, каза още лидерът на ГЕРБ. Той поясни, че истината се крие в етническа толерантност, християни и мюсюлмани да се обичаме и да си живеем заедно.

„Това е моделът Борисов – училища, строителство, пътища“, каза лидерът на ГЕРБ, след като местните изтъкнаха, че благодарение на управлението на ГЕРБ в района има изградени пътища, от 2015 г. насам всички села се променили, а сега всичко било стопирано.

Източник: БТВ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html