събота, 27 април 2024 г.

Григор Димитров стигна първи полуфинал за 2021 г.

Григор Димитров, снимка: flashnews.bg

Григор Димитров победи с 6:1, 1:6, 6:2 Аслан Карацев (Рус) и се класира на полуфинал на турнира в Сан Диего. Българският тенисист достигна първия си полуфинал през този сезон. За първи път от Australian Open насам Димитров постига и три поредни победи в един турнир.

Димитров записа повече двойни грешки от Карацев (6/1), но въпреки това беше по-резултатен на сервис (41/38), както и на ретур (34/23). Карацев беше почти безупречен при точките си за пробив, реализирайки три от четири (75%), но това се оказа недостатъчно, тъй като първата ни ракета оползотвори пет от своите 10 брейкпойнта (50%). На полуфиналите първата ни ракета ще срещне Каспър Рууд (Нор), който победи с 6:1, 6:4 Лоренцо Сонего (Ит). Преди това норвежецът, който е десети в световната ранглиста, отстрани и Анди Мъри след успех със 7:5, 6:4.

„Мисля, че стартирах добре. Във втория сет загубих два много важни два гейма и това ми струва сета. Трябваше да се прегрупирам, имах пробив, но той е толкова добър, взимаше топката рано, не ми даваше време“, коментира Димитров на корта. „Трябваше да намеря различна стратегия, особено след първите четири гейма в третия сет. След това започнах да се чувствам по-добре, взимах по-добри решения, по-малко непредизвикани грешки. Тялото ми се чувства страхотно през цялата седмица, вълнувам се, че съм тук и играя. Мина известно време откакто съм имал такъв двубой и се надявам да играя още по-добре утре. Каспър Рууд е страхотен тенисист, има великолепна година. В един момент печелеше всички турнири, в които участваше. В момента съм концентриран върху себе си, ще направя всичко възможно, за да го спра“, каза още Григор.

Източник: flashnews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html