събота, 27 април 2024 г.

Проф. Герджиков: ГЕРБ са готови да подкрепят кандидатурата ми

проф. Анастас Герджиков, снимка: БНТ

Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на България, смятам, че мога да бъда полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията, коментира проф. Анастас Герджиков пред журналисти днес.

„Разговарям с мои приятели от дясно и дясно-центристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ГЕРБ са готови да подкрепят тази кандидатура. Ще разговарям с всички партии, най-вече в дясното и дясно-центристкото пространство“, коментира Герджиков в отговор на въпрос.

„Ще приема подкрепа от всички партии, моята главна цел е да обединим всички български партии и всички български граждани, няма да откажа подкрепа на никой, смятам, че всички могат да помогнат на това обединение“, заяви още той.

Работил съм на няколко места, в организации, които са сложни, аз съм ректор на най-големия и сложен български университет и опитът ми за това да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям. Затова единствената ми мотивировка е в този момент, когато политическото и социалното тяло е разпокъсано, е да помогна за обединението на всички партии и всички българи“, заяви той.

На въпрос за Петър Илиев проф. Герджиков отговори, че случаят не е приключил, Етичната комисия продължава проверката и когато тя завърши, ще бъдат предприети необходимите действия.

Източник: БНТ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html