вторник, 30 април 2024 г.

Слави Трифонов: С всеки може да се случи това, което стана с Петър Илиев

Наложи се Слави Трифонов да вземе отношение по казуса, че неговият кадър е признат официално за плагиат. Според шоумена случилото се с Илиев е било отдавна и той няма как да е знаел. Всъщност то не е било толкова отдавна, а когато скандалът нашумя и се наложи Етичната комисия на СУ да вземе отношение, макар и да е знаела за плагиатството, Слави Трифонов продължи да сипе обвинения и дори се закани да се разправя с хората, които са подали сигнал срещу Илиев, както и „да се погрижи“ за него.

Петър Илиев беше едно от предложенията на „Има такъв народ“ за министри, ако въобще се беше стигнало до възможността „Има такъв народ“ да реализира правителство. Това беше отдавна. Оттогава се случиха много неща. Правителство на „Има такъв народ“ не беше съставено, а сега идват нови избори. Това написа във Фейсбук профила си лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по повод казуса с Петър Илиев, за когото Етичната комисия към Софийския университет установи, че е плагиатствал.

„Дали Петър Илиев е плагиатствал, или не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“. Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт. Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия, но единственото, което можем да кажем по въпроса, е: Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в „Има такъв народ“, ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен“, допълва още Слави Трифонов.

„Заместник-директорът на “Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи, ако, разбира се, имаше тази възможност“. Това написа в профила си във фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Случилото се всъщност не беше толкова отдавна, а когато скандалът нашумя и се наложи Етичната комисия на СУ да вземе отношение, макар и да е знаела за плагиатството, Слави Трифонов продължи да сипе обвинения и дори се закани да се разправя с хората, които са подали сигнал срещу Илиев, както и „да се погрижи“ за него.

В началото на септември Трифонов написа:

„Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен. 

Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая – от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи. 

Добре. Разбрах посланието. А сега моето:

Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред. състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред.“

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html