неделя, 28 април 2024 г.

Защитник спаси „Барса“ от нова издънка

Гол на защитника Роналд Араухо в 90-ата минута спаси Барселона от конфузна загуба срещу Гранада насред „Камп Ноу“. Мачът от петия кръг на Ла Лига завърши 1:1, след като каталунците получиха попадение във вратата си в самото начало и не успяха да го върнат чак до заключителните минути. В състава на Роналд Куман се завърна Филипе Коутиньо, а титуляри бяха и 17-годишният Алехандро Балде и 18-годишният Юсуф Демир.

“Благодаря на футболистите, че до последно преследваха победата. „Гранада“ бавеше времето от втората минута, когато поведе. Хвърлихме много сили, за да стигнем до един-единствен гол. Искахме повече, но точката е по-добре от нищо”, каза Куман. “Нямахме почти никакви пространства, за да играем по тревата. Съперникът се бранеше с всичките си полеви футболисти. В края успяхме да изравним, но загубихме две точки. Трябва винаги да се опитваме да налагаме своя стил, но ако даден мач изисква друг подход, да сме готови да се адаптираме”, добави бившият защитник. „Барса“ заема 7-ата позиция в класирането с актив от 8 пункта, но с мач по-малко. „Гранада“ е точно над зоната на изпадащите, на 17-та позиция, с 3 точки.

Още по време на мача в социалните мрежи се появиха редица призиви треньорът Роналд Куман да напусне поста. Каталунците имат само една победа в последните 4 мача във всички турнири – над „Хетафе“ с 2:1 в Ла Лига. В момента каталунците изостават с 5 точки от лидера „Реал“ (Мадрид), и с 3 точки от втория „Атлетико“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html