понеделник, 6 май 2024 г.

В Бургас продължава фестивалът за историческо документално кино DOCK

Снимка: DOCK International Documentary Historical Film Festival

Интригуващи филмови заглавия от световната документалистика ще бъдат представени в Културен дом „НХК“ в рамките на четвъртото издание на Международният фестивал за историческо документално кино DOCK.

Събитието ще продължи до 22 септември в реновирaния Културен дом „НХК“ , а домакин на проявите от съпътстващата програма е ЕЦ “Флора“.

Жителите и гостите на Бургас имат възможността да се насладят на най-качествените заглавия от световната документалистика.

Селекционната комисия, съставена от водещи кинематографи и учени от Европа, има нелеката задача да изберат 10-те най-качествени заглавия между няколкостотин кандидати за официалната конкурсна програма.

Съпътстващата програма, с изцяло български заглавия и тема „Българското войнско достойнство“, се състои в Експозиционен център „Флора“ Бургас.

Организаторите са предвидили множество образователни и културни събития за фестивалните гости, в това число и серия от образователни лектории, които ще се проведат от известни български и световни историци и автори на документални филми.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html