четвъртък, 2 май 2024 г.

Героят за „Славия“ след 1:0 над „Лудогорец“: Дано останем по-дълго на върха

Снимки: Dsport

Героят за „Славия“ Тони Тасев си пожела отборът му да остане по-дълго на върха в класирането в Първа лига. „Белите“ оглавиха класирането след успех с 1:0 над „Лудогорец“. „Видя се, че сме класен отбор. Победихме с много хъс, борба и себераздаване. Много е трудно с 10 човека срещу шампиона, но показахме характер и дух. Показахме, че можем да се сравняваме с „Лудогорец“ и „Левски“. Чувството е страхотно и дай Боже, да останем по-дълго на върха. По-лесно е да се изкачиш, но е по-трудно да останеш на върха“, каза Тасев, който матира разградчани със страхотен гол.

Раздадохме се на терена през цялото време и заслужихме победата. Говорихме в съблекалнята, че трябва да имаме търпение. Не искам да коментирам съдийството. Дори и като останахме с 10 души футболистите продължиха да показват, че искат победата и да се раздават. Надявам се да продължим да играем по този начин, да се опазим от контузии, наказания. Трудно е да се изкачиш до върха, но е много лесно да паднеш. Трябва да задържим концентрацията възможно най-дълго и да повярваме във възможностите си”, доволен бе селекционерът на победителите Златомир Загорчич.

През първото полувреме не се възползвахме от шансовете си. Имахме три много добри възможности. Поведението ни през второто полувреме не подобава на отбор като „Лудогорец“. Недопустимо е да не можем да създадем голова ситуация и то при положение, че през повечето време бяхме с човек повече“, заяви наставникът на шампионите в този мач Станислав Генчев. Както е известно треньорът на „орлите“ Валдас Дамбраускас продължава да се възстановява от коронавирус. „Славия“ игра по начина, по който очаквахме – нахъсано. Важното е да си извадим поуките, за да не се повтаря това нещо“, каза още Генчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html