понеделник, 6 май 2024 г.

Асен Василев: Бизнесмен заплаши Румен Спецов и семейството му

Шефът на НАП Румен Спецов е получавал заплахи. Това заяви ексклузивно в „120 минути“ бившият финансов министър и съосновател на „Промяната продължава“ Асен Василев.

„Ако си шеф на НАП и имаш тази власт, има две неща, които ти се случват. Първото – идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш и второто – идват при теб със заплахи и ти трябва да си пазиш семейството и децата, трето – трябва да си достатъчно кадърен, за да ръководиш тази администрация. И трите неща отговарят за Спецов“, допълни Василев. Той разкри, че за заплахите са сигнализирани ДАНС и международните партньорски служби за сигурност.

Междувременно шефът на НАП Румен Спецов е една от най-скандалните фигури от назначаването на първия служебен кабинет досега. Доказано бе, че в качеството си на бизнесмен няколко години по-рано, той е продал на „муле“ своя задлъжняла фирма. Дълговете – 1.5 млн. лв., са натрупани преди Спецов да влезе във фирмата. Но същевременно с това е подписал ревизионен акт 20 дни преди да я продаде, което означава, че е знаел за борчовете. Това е обичайна тарикатска схема за прехвърляне на дългове към бездомник – тарикатът е на чисто, бездомникът няма да ги върне, ощетен е този, комуто парите се дължат. Огромната сума се дължи на държавата. И с този казус трябва да се пребори същата тази агенция, която днес все още е оглавявана от Румен Спецов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html