петък, 3 май 2024 г.

България срещу Германия на 1/8-финал на европейското (обновена)

България ще се изправи срещу Германия на 1/8-финалите на европейското първенство. До този развой се стигна след изиграването на всички срещи от груповата фаза на надпреварата. В последния мач от нашата група Италия даде само гейм на домакините от Чехия и размествания в класирането не настъпиха. Родните национали са трети с 8 точки (3 победи, 2 загуби), като надделяха над Беларус с 3:1 в решаващ двубой.

От своя страна Бундестима завърши на второ място в група D с 11 точки (4 победи, 1 загуба). Отборът на Андреа Джани надигра Хърватия, Естония, Латвия и Словакия и отстъпи на олимпийския шампион Франция. „Петлите“ завършиха като лидер със само един загубен гейм. Двубоят ще се изиграе на 12 септември в Острава. За последно „лъвовете“ играха с Германия в Лигата на нациите и загубиха с 2:3.

„Всички знаят, че беше важно да спечелим и да продължим да мечтаем. Щастливи сме, защото победихме. Беларус рискуваше всичко. Трябваше да се преборим. Натиснаха ни с начален удар. Трябваше да бъдем една стъпка преди тях. Горд съм и съм щастлив с моя тим. Показахме спад в третия гейм, но след това спечелихме четвъртата част“, заяви след последния ни успех капитанът Цветан Соколов.

Останалите 1/8-финали са: Полша – Финландия, Русия – Украйна, Франция – Чехия, Словения – Хърватия, Нидерландия – Португалия, Сърбия – Турция, Италия – Латвия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html