петък, 3 май 2024 г.

За историята: Лео Меси вече е голмайстор №1 на Южна Америка

Лионел Меси заби хеттрик за 3:0 над Боливия, с което задмина Пеле като най-добър голмайстор в историята на южноамериканския футбол. Асът на ПСЖ има 153 мача и 79 попадения за „гаучосите“, които са втори в световните квалификации за Катар 2022. Рекордът на Меси дойде в 64-ата минута, когато след двойно подаване с Лаутаро Мартинес отбеляза второто си попадение в двубоя. А седмият хеттрик с екипа на Аржентина беше узаконен секунди преди края. „Дълго време чаках за този миг“, призна Меси. „Сега ще му се наслаждавам. Уникално е. Много съм щастлив“. Бразилската легенда Пеле има 77 попадения в 92 мача.
Меси не се е отказал и от друго съперничеството – това с Кристиано Роналдо. Португалецът е най-добрият голмайстор с националния екип – 111 попадения в 180 мача. Може би вечният рекорд обаче се държи от канадката Кристин Синклер, която има 187 гола в 303 двубоя за „кленовите листа“.
Победата на Аржентина дойде четири дни след скандалния 7-минутен дуел срещу Бразилия в Сао Пауло, който беше прекъснат заради ковид скандал.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html