вторник, 30 април 2024 г.

В ИБГНИ нехаят за скандала с Дончева: Разговорът е личен

В коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) няма никаква загриженост от разразилия се скандал с твърденията за предлаган от Татяна Дончева подкуп на депутата от „Има такъв народ“ Радостин Василев за разцепване на групата на хората на Слави Трифонов в парламента. Случаят с евентуалното предлагане на пари беше кръстен още „500 к“, тъй като, по думи на Василев, Дончева писала на листче сумата, която би предложила за разцепването.

„Наясно съм със скандала „500 к”. Едва ли има човек, който вече не е наясно. Това е някакъв частен и много безобразен разговор между двама души”, заяви пред Нова телевизия Николай Хаджигенов от ИБГНИ. „Не виждам смисъл да коментирам подобно нещо. Този въпрос задайте на Дончева, като се върне от Виена. Писала ли е на листчета, какво е писала? Аз не съм бил там очевидно”, подчерта той.

„Някакво физическо лице се е видяло с друго физическо лице. Мисля, че нито Радостин, нито Татяна са председатели, нито заместник-председатели на групите си. На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган кой с кого се вижда“, каза пред БНТ друго емблематично за ИБГНИ лице – Арман Бабикян.

Арман Бабикян предпочита да вярва на фактите и подчерта, че в случая главният прокурор е решил да влезе във функциите си. „Зависи от фактите. Нямаме основание да вярваме или да не вярваме. Ако това е вярно, никой не е готов да насърчава такъв тип поведение, това е ясно. Ако не е вярно, никой пък не трябва да насърчава обратния тип поведение – за хвърляне на обвинения“, заяви Бабикян.

Депутатът е категоричен, че в случая става дума за лични разговори и уточни, че парламентарната му група винаги е провеждала публични разговори. „Когато отидеш на избори, тогава имаш депутати. Всичко останало са покупко-продажби, които не са по вкуса ми“, каза Бабикян.

Той не е разговарял с Татяна Дончева. Според него тя вече е дала своите изявления, а въпросът ще се решава в съда. Депутатът уточни още, че Дончева е мандатоносител на Мая Манолова и Манолова е тази, която решава през кое гражданско сдружение партията ще се яви на избори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html