понеделник, 6 май 2024 г.

На „Олд Трафорд“ само с ваксина, дебютът на Роналдо се отлага

Английският гранд „Манчестър Юнайтед“ предупреди своите привърженици за въвеждането на система за електронна проверка на сертификатите за COVID -19 ваксинации. Апаратурата ще бъде използван още за предстоящия мач с „Нюкасъл“ на “Олд Трафорд” в събота. Ръководството на „червените дяволи“ обяви, че фенове, навършили пълнолетие, ще бъдат задължени да покажат сертификати за пълна ваксинация или отрицателен тест, даден 48 часа преди началния съдийски сигнал на срещата, която желаят да посетят. Нововъведението е част от последните решения на правителството на Великобритания във връзка с мерките за борба с разпространението на коронавируса. Според тях присъстващите на събития с масова посещаемост трябва да бъдат проверявани задължително.
„Манчестър Юнайтед е длъжен да следва напътствията на правителството, за да помогне в избягването на ново пълно затваряне на стадионите“, съобщават от „Олд Трафорд“.

В същото време стана ясно, че повторният дебют на Кристиано Роналдо с фланелката на „Юнайтед“ може да се отложи с няколко дни. Очакваше се той да излезе на терена пред феновете именно в домакинството на „Нюкасъл“, но звездата е под карантина, която изтича на 9 септември. Това означава, че португалецът ще може да направи едва една тренировка с новия си тим, което вероятно ще стане причина за отлагането на дебюта. Следващият мач на тима е гостуване в първа среща от груповата фаза на Шампионската лига срещу швейцарския „Йънг Бойс“ във вторник вечер.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html