неделя, 5 май 2024 г.

Борисов към Радев: Откъде знаеш ти кой ще е главен прокурор, бе?

кадър Фейсбук

Румен Радев явно знае кой ще е следващият главен прокурор и вече му поставя задачи. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред младежкия актив на партията в Пловдив думите на държавния глава от по-рано днес, предаде бТВ.

Радев заяви, че единствените важни думи на Борисов са „тези, които ще каже пред следващия главен прокурор“.

„Откъде знаеш ти кой ще е главен прокурор, бе? Толкова неща мога да му кажа на новия главен прокурор за Радев и компания, че разговорът ще тръгне в друга посока“, заяви гневно бившият премиер и изрази съжаление, че се стига до този сблъсък „вместо днес да кажем „Било каквото било“ и да си честитят взаимно празника с президента.

Преди това Радев направи острия коментар, след като сутринта в социалните мрежи Борисов беше написал, че „обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос“.

По-късно Борисов пусна и нов пост във Фейсбук с коментар по темата:

„В празничен ден като днешния би трябвало да говорим за обединение в името на бъдещото на България. За необходимостта от загърбване на личния егоизъм и от общи приоритети за развитието на страната.

Обръщам се към Румен Радев: съединението прави силата, разединението отвътре е пагубно!

Имали сме български президенти като доктор Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов. Които като обединители на нацията са успявали да намалят напрежението в ситуация на политическа криза.

В ден като този Румен Радев си позволява да се меси в работата на съдебната власт и да отправя заплахи за саморазправа с опоненти. С поведението си президентът показва страх от това, че ще загуби изборите през ноември. Действията му са типични за диктатор, който си мисли, че ще уплаши чрез заплахи единствения си политически опонент.

Зад мен на последните избори застанаха над 650 000 души, получавал съм гласовете на над милион и половина българи. Призовавам Румен Радев да уважава всички български граждани!

Радев, откъде знаеш кой ще бъде новият главен прокурор? Какво ли мисли “новият главен прокурор” за торбичките на президентския секретар Пламен Узунов и за далаверите на кръга около Румен Радев?

Не ме е страх от нищо, толкова неща мога да кажа на “новия прокурор” за Радев и компанията му!“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html