понеделник, 6 май 2024 г.

Десподов: Очакват от нас 5:0, но Литва може да ни приземи

Снимки: Dsport.bg

Кирил Десподов призова съотборниците си в националния отбор да не летят в облаците след равенството с Италия, защото утре България може да падне тежко. В неделя на Националния стадион „Васил Левски“ посрещаме Литва в световна квалификация.
„За целия отбор беше важно представянето в мача срещу Италия. Разбира се, че е имало лична мотивация в мен, защото мачът се гледаше от цяла Италия. „Каляри“ не ми даде шанс и силно се надявам да съжаляват. Това беше много важна точка за нашия отбор и като цяло за самочувствието ни. Не трябва обаче да летим в облаците, защото утре може да паднем много тежко и Литва да ни приземи. Трябва изцяло да мислим за мача утре и да се представим по възможно най-добрия начин. Всеки един отбор е мотивиран и търси точки. Имаше 11 лидери на терена срещу Италия. Важното е, че с Наско Илиев успяваме да се намерим добре на терена. Още на загрявката му казах да очаква този пас с външния. Момчето ме послуша и успя да вкара. След мача с Италия всички очакват да излезем и да победим с 5:0 Литва. Играем вкъщи и от първата минута трябва да започнем атакуващо и съперникът да се чувства некомфортно“, каза още Десподов.

Той коментира и силните си изяви напоследък с „Лудогорец“. „Главата ми е изчистена, беше много важно за мен за подпиша дългосрочен договор и да мисля само за футбол. Не сте играли професионален футбол и за мнозина от вас не е ясно какво означава постоянно да бъдеш преотстъпван, да сменяш държави и квартири. В един момент не се чувстваш никак комфортно и това се отразява. Сега съм концентриран изцяло върху футбола и не мисля за трансфери. Аз знам, че пак ще дойде този момент и ще докажа че имам място в европейския футбол“, добави нападателят.

„Победата е задължителна, но ние сме напълно мотивирани. Съперникът загуби с 0:4 от Северна Ирландия, но съм убеден, че ще дойдат тук с реакция, ще искат да се докажат. Имат сериозно име за треньор, така че подхождаме без капка подценяване“, допълни треньорът ни Ясен Петров. „Ключовата дума е агресия, това ще искам. За мен е много важен и крайният резултат, той да бъде в наша полза. Философията на нашият отбор е, че важни са не само стартовите 11, но и тези, които влизат от пейката. Искам всеки да се чувства важна част от отбора“, допълни националният ни селекционер.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html