събота, 27 април 2024 г.

Мартин Стоев: Щастливи сме, бяхме на финал след 30 г. чакане

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол до 19 г. Мартин Стоев коментира загубата от Полша с 0:3 гейма. „Отборът на Полша беше много по-добър от нас и заслужено спечели шампионата. Имахме два поредни дни 5-геймови и оспорвани мача и това умори момчетата ми. На това отдавам загубата във финала. Когато физическата ви сили са намалели, падат и технически ви умения, така че техниката ни беше на много ниско ниво“, заяви Мартин Стоев. „Все пак, много сме щастливи, защото това беше първият път от 30 години насам, когато достигнахме до финал на световното първенство при подрастващите“, добави Стоев.
Александър Николов и Стоил Палев попаднаха в Идеалния отбор на мондиала в Иран. Николов е избран за най-добър първи посрещач на шампионата, а Палев – за най-добър разпределител.

„Поздравления, момчета! Вие сте истински герои! Накарахте цяла България да се гордее с вас. Показахте на света силата на българския дух и на българския волейбол! Специални благодарности за всеки един от вас, за треньора Мартин Стоев и за всеки, допринесъл за огромния успех. Следях всеки един ваш мач и съпреживявах невероятните емоции. В момента се налага да съм извън България заради служебните си ангажименти към CEV и европейското първенство за мъже и няма да успея да ви посрещна лично, но с нетърпение очаквам да ви срещна и да ви поздравя очи в очи за изключителното постижение. Убеден съм, че ви чакат още много големи победи за България! В Иран станахте световни вицешампиони, но за всички в България вие сте световни шампиони! Бъдещето е ваше – световният връх ви очаква!“, поздрави героите шефът на БФВ Любо Ганев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html