неделя, 28 април 2024 г.

България с равенство за историята срещу Италия

България направи 1:1 с Италия в световна квалификация, играна на „Артемио Франки“ във Флоренция. Това е първият мач за „скуадра адзура“ след триумфа на финала на ЕВРО 2020 срещу Англия. „Лъвовете“ успяха да вгорчат вечерта на Роберто Манчини и компания, които изравниха рекорда на Испания и Бразилия от 35 поредни мача без загуба. Нашите пък си тръгват с точка от Апенините.

Домакините очаквано натиснаха в началото и създадоха няколко интересни ситуации чрез Инсиние. Първият наш шанс се откри пред Десподов в 13-ата минута, който стреля неточно. Три след това Италия поведе. След двойно подаване с Имобиле, Киеза реализира за 1:0. Домакините продължиха да владеят, но не бяха достатъчно агресивни. Българите дочакаха момента си и в 39-ата минута и изравниха. Кирил Десподов проби отляво, а Атанас Илиев се пласира перфектно и отново демонстрира нюх пред противниковата врата, за да се разпише за 1:1.

Георги Георгиев се отчете с перфектно спасяване минутка преди почивката. Стражът на „Черно море“ отрази изстрел с крак и продължи с положителните изяви. През втората част отново европейският шампион владееше топката, но така и не създаде реално положение за гол. След час игра Барела се опита да застраши нашата врата, но ударът му без подготовка беше неточен. В 83-ата минута Бонучи изпълни ужасно фаул от дъгата пред наказателното поле на България. До края българите геройски се пребориха за точката срещу класния отбор на Италия.

„Не мога да кажа, че сме направили някакъв супер мач, но играхме срещу изключителен отбор. Започнахме малко плахо, но това, което направиха нашите момчета, трябва да им вдигне самочувствието. Нямаме известни футболисти, но като колектив можем да се противопоставим на всеки. На този отбор му трябва време. Подкрепяйте го, защото той е наш, отборът на България. Днес показахме, че когато сме задружни, можем да печелим точки. Ще е нужно повече в атака, защото трябва да победим Литва”, заяви селекционерът на „трикольорите“ Ясен Петров

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html