петък, 3 май 2024 г.

Ива Митева сложи край на главоблъсканицата: Обявявам закона за НСО за приет

 

След два дни дебати, скандали дали е приет закона за НСО или не е приет, след като е гласуван при липса на кворум, председателката на НС Ива Митева сложи точка на главоблъсканицата.

Обявявам Закона за НСО за приет, постанови Митева след обявената 30-минутна почивка. Тя обяви законопроекта за изменение и допълнение в Закона за Националната служба за охрана за приет.

Митева се мотивира по следния начин:

„Предложих процедура за връщането на гласуването по двата законопроекта. Тук, в пленарна зала, чух, че правилникът не е бил нарушен и че решенията, които са били взети, са валидни. Председателят на НС не е прекратил заседанието, след като е установил кворум. Продължил е заседанията и по искане на Мая Манолова е направена проверка на кворума преди прегласуване на законопроекта. Установява се наличие на кворум – 125 присъстващи. Веднага след това е проведено гласуване, при което „за” са гласували 102 народни представители. В резултат на това обявявам за приет законопроекта за изменение и допълнение на закона за НСО, внесен от Ива Митева и група народни представители”, допълни още Ива Митева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html