понеделник, 6 май 2024 г.

Кристиано вече е №1 в света по голове, заби шамар на съперник

Кристиано Роналдо вече е номер 1 в света по голове за националния отбор. Той донесе победата на Португалия с 2:1 над гостите от Ирландия в световна квалификация. Португалия падаше с 0:1 до 89-ата минута след попадение на Джон Игън в края на първото полувреме.

В 12-ата минута главният съдия Матей Юг отсъди дузпа в полза на „мореплавателите“. Нападателят на „Манчестър Юнайтед“ си нагласи топката и се подготви да стреля, когато защитникът на гостите О’Шей мина покрай него и чукна топката леко встрани. Това вбеси Кристиано, който посегна и го удари в лицето с дясната ръка. Ирландецът се хвана за главата и седна на терена, реферът обаче не показа картон нито на Роналдо, нито на О’Шей. Нападателят явно не успя да се овладее, тъй като ударът му от бялата точка бе спасен от вратаря на гостите.

Малко преди финала на редовното време Кристиано все пак изравни. В 96-ата минута той вкара и за 2:1. Роналдо не пропусна да покаже перфектните си коремни мускули, за да отпразнува своя гол №111 за Португалия. Преди този двубой той делеше първото място по попадения за националния отбор с иранеца Али Даеи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html