петък, 3 май 2024 г.

Сираков: Ако се появи точният човек, давам всички акции

Снимки: Sportal

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков увери, че в сряда, 1 септември му предстои нов разговор със Станимир Стоилов, за да го убеди да се завърне в клуба. Той обясни на пресконференция, че предвижда бившият наставник на „сините“ да съвместява и длъжността на спортен директор. Той също така призна, че ако се появи точният човек за клуба, е готов да се раздели с всичките си акции. „Синята“ легенда обяви партньорството на клуба с компания за спортни залози, с която и до този момент тимът имаше споразумение. От Palms Bet вече ще имат и представители в Надзорния съвет и Управителния съвет. От компанията ще подпомогнат предимно клуба, освен във финансов аспект, в маркетингово и рекламно отношение като създадат звена, а и ще поемат тяхната издръжка.

„Изключително съм благодарен за разширяването на партньорството, но и веднага трябва да кажа, че не трябва да се мисли, че с този договор ще потече златен дъжд или реки от пари. И в Надзорния съвет, и в Управителния съвет ще има представители на партньорите ни. Не става дума само за спонсорски договор, а за съвместна работа, която в краткосрочен и дългосрочен план ще донесе значителни финансови постъпления“, обясни Сираков.

„Вече проведох разговор със Станимир Стоилов. На този етап той е единственият избор и единствената ни алтернатива. В сряда ще имаме разговор с Мъри, аз и Лъчо (Лъчезар Петров – изпълнителен директор на букмейкърската компания), за да го запознаем как ще бъде структуриран клубът. Неговото огромно желание е да се завърне в родния си клуб и че ще започне една нова синя приказка“, каза още собственикът на клуба. „Мъри го вълнува да има поне минимална сигурност в клуба, каквато нямаше през миналата година. Не е ставало дума за пари, не са водени такива разговори. Обяснил съм му какво е моментното състояние, но съм му казал, че според мен до голяма степен той може да е детонаторът, в положителен смисъл, за избухване на синята бомба. В този момент повече трябва да се мисли как да се помогне на „Левски“, допълни Сираков.

„Имаме натрупани задължения към персонал, към треньори в школата и към футболистите, които ще се опитаме да изчистим. Чистим определени задължения, натрупваме други. С финансови цифри не искам да боравя сега, защото може да съм неточен и утре акционерите ще ги запознаем с тях. Ако се появи точният човек, съм готов да дам всичките си акции, не да ги продам. При мен са дошли за нула лева. Но ако се появи човек, трябва да даде достатъчен гарант за бъдещето на клуба“, каза още Наско Сираков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html