четвъртък, 2 май 2024 г.

Мистерията с двойното гражданство на Кирил Петков

Една странна история с министъра на икономиката Кирил Петков и двойното му гражданство бе осветлена от Слави Трифонов в интервюто му по БНТ тази вечер.

От „Има такъв народ“ първи извадиха факта, че Кирил Петков все още е с двойно гражданство – канадско и българско, и е попълнил фактически документ с невярно съдържание, укривайки все още нерешения проблем с канадския си паспорт.

В същото време пак от ИТН поискаха парламентът да направи конституционна поправка и да отпадне това изискване, така че за министри да могат да се кандидатират и с двойно гражданство. Изглеждаше странна и подкрепата за втори мандат на президента Румен Радев, след като на негов министър от служебния кабинет бяха създали такива проблеми и почти конституционна криза.
Според Трифонов двамата министри – Кирил Петков и финансовият Асен Василев първи са го посетили за разговори в офиса му. Те са поискали, ни повече, ни по-малко, да останат и в следващото редовно правителство.
Кирил Петков се е аргументирал, че искал да продължи борбата си с мафията, мръсните пари и изчегъртването.

Слави Трифонов се съгласил, защото Петков имал висок рейтинг и показал, че се справя със задачата. Но Петков поискал Асен Василев да е отново финансов министър, защото това било необходимо за борбата.
„Кирил Петков постави въпроса ултимативно – или-или, и така не се разбрахме“, коментира Трифонов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html