четвъртък, 2 май 2024 г.

Шведска медия: Над „Малмьо“ ще се излее милионен дъжд

Снимки: Dsport

Шведският сайт expressen.se коментира класирането на „Малмьо“ в групите на Шампионската лига след загубата с 1:2. Шведите победиха с 2:0 в първата среща и продължиха напред, а „Лудогорец“ ще играе в Лига Европа.

„Наистина беше странна загуба срещу „Лудогорец“ – но това беше достатъчно, за да си осигурим място в Шампионската лига. Сега над скандинавския клуб ще се излее истински милионен дъжд – почти 200 милиона крони“, пише изданието.
В същото време наставникът на разградчани Валдас Дамбраускас, не скри разочарованието си. „Поздравления за „Малмьо“, много добър отбор. Видяхме различен „Лудогорец“. Представихме се много по-добре във всички фази на играта, но загубата в Швеция беше решаваща. Трябваше да мислим за това как да поправим щетите. Направихме каквото зависи от нас. Не намерихме последния удар и пас в наказателното поле. Това е качествен съперник и наказва всяка една грешка. Това е първата им загуба в ШЛ, но не сме доволни. Стратегията не се промени, въпреки промените. Няма да търся извинение. Много съм разочарован. Загубили сме само един мач от началото на сезона, но бих дал всичко, за да спечелим с повече сега. Не можем да мислим само за Лига Европа, въпреки че е страхотен турнир.

„Лудогорец“ преминава през много трансформации през последните месеци и мисля, че това ще направи клуба по-силен. Ние обявихме, че целта е Шампионската лига. Казах и пред феновете, че това е амбицията ни, но няма да е този сезон. Те са много пламенни и с големи сърца. Доволен съм, че стадионът беше пълен. Не е края на света това и ще се опитаме да им доставим нови радости до края на сезона“, каза литовецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html