понеделник, 29 април 2024 г.

„Левски“ яде бой и в Коматево, Живко Миланов хвърли оставка

Четвърта загуба от пет мача записа „Левски“. „Сините“ отстъпиха с 1:3 при гостуването си на „Ботев“ в Коматево. Двубоят бе изгледан от собственика на „жълто-черните“ Антон Зингаревич.

Домакините започнаха много силно двубоя и още в 12-ата минута гоа на Антоан Бароан бе отменен след намесата на VAR заради засада. В добавеното време на първата част Атанас Илиев изведе Па Конате сам срещу вратаря Николай Михайлов. Футболистът на Ботев бе фаулиран от Патрик-Габриел Галчев, който получи директен червен картон от съдията Ивайло Стоянов. След това реферът сам провери чрез VAR къде е извършено нарушението и отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Тодор Неделев за 1:0. Това пък бе първи гол на халфа от една година насам, показа статистиката.

В 65-ата минута „жълто-черните“ удвоиха преднината си. Конате центрира в наказателното поле. Там Атанас Илиев и Симеон Славчев скочиха за високата топка, като играчът в син екип игра с глава и я насочи неспасяемо в собствената си врата за 2:0.

В 71-ата минута току-що влезлият Димитър Тонев бе фаулиран в наказателното поле и въпреки, че ситуацията се разгледа от VAR арбитрите, дузпа не бе отсъдена.

Четвърт час преди края домакините направиха преднината си класическа. Димитър Тонев центрира отбяво към малкия пеналт, където Антоан Бароан засече с крак за 3:0. Десет минути преди края Радослав Цонев вкара от дузпа за 3:1. Нарушението бе отсъдено за фаул срещу Здравко Димитров.

С победата „Ботев“ излезе на първо място във временното класиране. „Левски“ е 12-и от 14 отбора.

„Подавам си оставката като старши треньор на „Левски“. Да решат хората, които управляват какво ще се случва оттук нататък. Бях тук като временен треньор. Така и не станах старши. Опитах се да помогна, но оттук, нататък момчетата трябва да излязат от дупката, ще го направят. Сигурен съм. Утре ще имаме разговор. Някой трябва да приеме отговорност и това съм аз“, заяви след мача Живко Миланов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html