петък, 3 май 2024 г.

Боил Банов и „Труд“ ощетили държавата с близо 150 хил. лева

Петьо Блъсков – любимецът на всички власти от прехода даваше акъл и на Бойко Борисов

Министерство на културата разпространи официално становище относно искането редакцията на вестник „Труд“ да напусне помещенията, които ползва. Случаят бе обявен от медии, близки до ГЕРБ за особено скандален и казусът бе определен като удар срещу свободата на словото. Друг е въпросът за каква свобода и за какво слово става дума. От извадените данни става ясно, че последния министър на културата Боил Банов буквално е ощетил държвата, след като не подписва покана за доброволно изпълнение на докладна от финансовия отдел. Ето и днешната позицията на Министерството на културата:

МК има договор от 2015г.с фирмата „ Южен кръст 2001“ ЕООД. Този договор не дава право за преотдаване на офисните площи на други фирми. МК не е имало  и няма договор с „ Труд Медиа“ ЕООД. От 2015 до днешна дата фирмата „Южен кръст 2001“ ЕООД е некоректен платец. Налични са редица докладни записки и покани за доброволно изпълнение. През 2016 министър Рашидов изпраща такава. През 2017 служебният министър Рашко Младенов изпраща такава. През 2018 министър Банов не подписва покана за доброволно изпълнение, въпреки изпратената докладна от финансов отдел. През цялото време на договора наемателят използва паркинг и охрана, които се плащат от Министерство на културата.

Боли Банов е в основата и на сканадала с редакцията на „Труд“

Към днешна дата фирма“ Южен кръст 2001“ЕООД дължи на Министерство на културата общо 149 450,59 лв за наеми и консумативи.

 

Въпреки гореизложените факти министър Минеков ще даде известен толеранс на редакцията на в“ Труд“ да се изнесе и да намери нови офиси. Министерство на културата иска  сградата на ул.“ Лъчезар Станчев“ 17 , която е целенасочено проектирана и строена за нуждите на НИНКН да бъде използвана по предназначение. Да се поместят скъпа апаратура и архив-памет на националната култура. По този начин се решава значимият въпрос за ефективната работа на министерството и условията за труд на неговите служители.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html