петък, 3 май 2024 г.

Джамбазки за кадрите: Протестъри опитаха да запалят полицаите

Ангел Джамбазки, кадър Нова телевизия

Намеренията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и депутата от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Николай Хаджигенов са съмнителни. Странно е тяхното решение да разпространят точно сега стари кадри от камера, заснела насилие на полицаи над протестиращи на 10 юли миналата година, заяви пред Нова телевизия евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

„Тук има две страни. Нека не забравяме, че в същия ден полицейски служители бяха замеряни със слама и беше направен опит да бъдат запалени. Някой одобрява ли да бъде запален жив човек“, попита Джамбазки. Той припомни, че минути преди тези кадри полицейски служители са били нападани с павета и с бомбички. „Къде е отговорността на хората, които бяха организатори на тези протести,“ попита евродепутатът.

„Кой е укривал кадрите? Тя бяха пускани няколко пъти вече в съда. За какво укриване говорим, след като тези кадри са виждани в съда“, каза още представителят на ВМРО в Европарламента. „Интересно е защо излизат сега тези кадри. Виждам поведението и разправията на кандидатите за власт и според мен се търси начин за да се снеме вниманието от тях“, изрази съмнение Джамбазки.

Утре президентът Румен Радев свиква Консултативен съвет по национална сигурност и една от темите ще бъдат миграционният натиск и планът на държавата за справяне с него.

„Случващото се беше ясно отдавна, още когато западните ни съюзници започнаха тази авантюра в Афганистан. Има паническо бягство и край на една 20-годишна война. Талибаните се връщат и смятат да наложат своите норми”, смята Ангел Джамбазки, а според него рискът за България е голям.

„Най-вероятно тези хора ще тръгнат към Европа, защото Турция няма да ги задържа. Един от пътищата минава през България. Всичко това е резултат от сбърканата политика на ЕС”, добави Джамбазки.

По думите му ВМРО ще настоява за нулева миграция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html