петък, 3 май 2024 г.

Златната ни медалистка: Беше въпрос на чест

Снимки: БОК

Олимпийската шампионска Стойка Кръстева сподели след спечелването на отличието, че успехът е дошъл, благодарение на тактиката на нейния треньор Борислав Георгиев. Тя беше много щастлива след победата над туркинята Бусе Чакъроглу с единодушно съдийско решение. В отговор на нейните мили думи, по време на интервюто, наставникът ѝ целуна медала, който възпитаничката му спечели в Токио.
„Концентрацията беше на пълни обороти, защото минахме през няколко много трудни срещи. Щастлива съм, че трудът на всички тези хора се възнаграждава. Благодарна съм на всички приятели, познати, треньори, изказвам благодарности и на г-н Красимир Инински, аз съм им дълбоко благодарна. Благодарна съм на всички и се извинявам, ако не споменавам всички поименно“, сподели пред БНТ Кръстева.
„Специално за този мач се доверих изцяло на треньора си, защото преди месец и малко загубих точно от този съперник – знаех, че съм по-добрата. За мен беше двубой на честта. Надявах се емоцията ми да не надделее и да си излея гнева от предишната загуба“, сподели Стойка Кръстева.

Отличието на българката и бе връчено лично от президента на ФИФА Джани Инфантино. Шефът на световната футболна федерация бе част от официалните лица, които участваха в церемонията по награждаването.

Сред първите поздравили Стойка пък бе бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев. „България има втори златен медал от Олимпийските игри в Токио! Стойка Кръстева победи туркинята Чакъроглу с пълно съдийско единодушие в боксовия финал в категория до 51 килограма. 25 години по-късно, страната ни отново има боксов шампион, а златото е второ за България от Токио 2020 след това на Ивет Горанова, която триумфира в каратето. Браво на целия екип на Българската федерация по бокс“, написа във Фейсбук Кралев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html