събота, 27 април 2024 г.

Предлагат Ивет Горанова за почетен гражданин на Плевен и Долна Митрополия

Олимпийската ни шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова ще бъде предложенa за почетен граждани на Плевен и Долна Митрополия, обявиха кметовете на двете населени места.
„Тя обедини милиони българи със своя успех да се чувстват горди и щастливи. Невероятно е, че това момиче само на 21 години показа изключителен талант, работоспособност, прекомерна скромност и мотивираност и се изкачи на Олимпийския връх. Тя превъзхождаше своите съперници със самочувствие, което е функция на възможностите. Преди заминаването за Токио Ивет ми каза: „Златото е наше!“ и аз бях убеден в победата. Ще направим подобаващо посрещане в Плевен на златното момиче и нейния треньор“, каза Георг Спартански и припомни, че подготовката на младата ни надежда беше подпомогната финансово с 15 000 лв. от бюджета на Община Плевен.
„Планираме да направим Ивет почетен гражданин на нашия град. Много граждани се обадиха с това предложение. Тя е прекрасно дете, целеустремена, заслужава го”, допълни кметът на Долна Митрополия Поля Цоновска.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html