събота, 4 май 2024 г.

Инфаркт покоси собственика на Дарик радио Радосвет Радев

Бизнесменът Радосвет Радев е починал внезапно на 61-годишна възраст. Това съобщава пресцентърът на Българската стопанска камара, чийто председател беше Радев. Новината е потвърдена и от Дарик Радио, чийто създател и изпълнителен директор беше той. Той е починал от инфаркт на входа на радиото.

Радосвет Радев е роден на 21 юли 1960 г., завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“, като по-късно специализира маркетинг и мениджмънт в САЩ. Работил е в Софийския градски съд, както и в програма „Христо Ботев“ на БНР. През 1992 г. той създава „Дарик Радио“ – първата частна национална радиомрежа. През 90-те години той основава и приватизационния фонд „Доверие“. В момента холдингът обединява компаниии от сферата на банковото дело, здравеопазването, винопроизводството, строителство, битова химия, търговия на дребно със стоки за бита, отдаване под наем на движими и недвижими активи и др.

Радосвет Радев беше член и на бизнес клуба „Възраждане“, основан през 2001 г. като обединение на някои от най-големите мениджъри и собственици на банки, медии и други предприятия. През 2018 г. Радев оглави Българската стопанска камара, като зае мястото на дългогодишния й председател Божидар Данев.  „В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията“, се казва в съобщението на БСК.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html