неделя, 5 май 2024 г.

ИТН: Подписване на споразумения няма да има

Станислав Балабанов

 

От „Има такъв народ“ няма да подписват споразумения с парламентарните групи, от които очакват подкрепа за предложения от тях кабинет, но са готови да продължат преговорите за конкретизиране на приоритетите.

Това съобщиха в кулоарите на Народното събрание депутатът Станислав Балабанов и номинираният за премиер Пламен Николов.

Депутатът Станислав Балабанов бе категоричен, че прочетената вчера от парламентарната трибуна политическа декларация за приоритетите на бъдещия кабинет на „Има такъв народ“ е достатъчно легитимен документ и няма нужда от други писмени споразумения с формациите, от които очакват подкрепа:

„Мисля, че декларацията, която беше прочетена, беше ясна. Това са приоритетите на всички тези партии. Всички тези партии имат желание по тези приоритети да се върви от тук нататък. Така че мисля, че това е повече от достатъчно към този момент.

Тежката дума, моралът и достойнството са много по-важни от един подпис“.

Той уточни, че са склонни да преговарят по приоритетите:

„Ние, както сме казвали до този момент, не сме затворили вратата към никого. Така че тези срещи са нормални да протичат по принцип, ако има желание“.

Според номинирания за премиер Пламен Николов разговори се водят и в момента, а изпълненият мандат ще бъде върнат на президента, когато бъде постигнато „абсолютно съгласие“.

„Утре е последният конституционен срок. Разговорите продължават, вървят в момента“.

Балабанов призова за успокояване:

„Чакаме да се лишат всички от емоциите си и да постъпят практично. Това е най-важното. Надяваме се наистина да има кабинет, защото е изключително важно. От тях зависи“.

Вариантът нови избори не е изключен, ако не получат подкрепа за проектокабинета.

„Ако не се срещне подкрепа от тези политически партии, вероятно вървим към нови избори“, коментира Балабанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html