понеделник, 29 април 2024 г.

Борисов: Слави трябва да е премиер, ще играем с кворума

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател. Той даде оценка на предложението на „Има такъв народ” при включване на живо в социалните мрежи от фестивал в Котел. „Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. Защото видяхме коварството на Румен Радев – данъчен измамник беше назначен за шеф на данъчните. Много умен измамник, според неговите съдружници, от Радев беше назначен за финансов министър. Той дори в прессъобщението си излъга – приходите за „Хемус” ги написаха като излишък. Хората от Варна и Шумен трябва да знаят, че те им унищожиха магистралата”, заяви Борисов.

Той посочи, че не познава Пламен Николов, но за него няма значение кой е министър-председател, щом не е лидерът на „Има такъв народ”. Според бившия премиер служебният кабинет и Румен Радев са отмъстили на Трифонов и са започнали да натискат за обявяване на кандидат. По думите му те са го унижили, като са му извили ръцете. Борисов е на мнение, че протестът пред президентството след излизането на представителите на „Има такъв народ” е организиран именно от държавния глава в съучастие с Васил Божков.

„Вчера станахме свидетели и на друго – вътрешният министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи. Пак не успя, въпреки репресиите и натиска. Направиха машинациите в чужбина”, коментира Борисов, цитиран от Нова телевизия.

„Радев създаде война между политическите партии. Единственият шанс, който виждам аз, е Слави да излезе и да ги озапти. За да се съберат и да управляват – 2,3, 5 години. Моля го, Слави, да излезе и да се разберат. Ние не искаме да управляваме. Да се съберат и да си поемат отговорността за обидите, компроматите и глупостта. Хората едно по едно почват да сравняват – и медиците виждат, че няма пари, и земеделците”, каза Борисов и подчерта, че новите случаи на коронавирус днес са драстично повече от предишните дни. Той предупреди, че след септември нещата ще се влошат. „Готов съм на игра с кворума, за да има правителство, то трябва да си понесе отговорността”, посочи той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html