събота, 27 април 2024 г.

Раева: Направихме промени в съчетанията, ще ви зарадваме

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри, че има направени много промени по съчетанията на момичетата за олимпиадата в Токио. Грациите отпътуваха за Мураяма, където ще проведат подготвителен лагер в пълна изолация, преди да влязат в олимпийското село през август. На аерогарата Раева коментира още, че основната цел е тимът да бъде опазен здрав и в спокоен дух. „Тръгваме в добро настроение, вложихме много труд и много усилия. Направихме много силни и конкуренти съчетания. Спечелихме доста медали до този момент, единственото, което трябва да направим е да съумеем да запазим спокойствието на момичетата, концентрацията. Това ще е основното, както и да сме здрави всички. Надявам се да пристигнем здрави и щастливи и здрави да се върнем. Конкуренцията е много голяма“, коментира Раева.

„Знаете, спортистите не обичаме да говорим за медали, момичетата усещат отговорността, че е много голяма. Има и лошата, и хубавата страна от факта, че няма да имаме публика, може би пък като я няма тази емоция, момичетата и да са по-спокойни. Този олимпийски дух малко ще липсва“, добави президентът на БФХГ. „Умората и вълнението, както и емоциите преди заминаването оказаха влияние и на контролните, които проведохме преди тръгването. Има много промени по съчетанията, защото това стана като практика в нашия спорт, за голямо съжаление, след всяко състезание да се увеличава трудността. Вярвам, че ще ви зарадваме“, завърши Илиана Раева.

Двете ни представителки в индивидуалното – европейската сребърна медалистка Боряна Калейн и Катрин Тасева, споделиха, че са подготвени за най-големия спортен форум и нямат търпение на стъпят на килима. „Това е едно много дълго чакано състезание и нямаме търпение да започне. Възможен ли е медал – разбира се, всичко е възможно. Състезание е, няма как да предвидим какъв ще е краят. Отиваме там да си свършим работата и да си изиграем съчетанията, както сме ги заложили, а ще видим какво ще се случи”, заяви Калейн на летище „София“. „Мисля, че сме готови – достатъчно сме подготвени. Много по-зряло мисля вече. Натрупах много състезания – европейски, световни първенства. Все пак смятам, че това е просто поредното състезание, но ще се борим докрай”, допълни Тасева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html