неделя, 28 април 2024 г.

„Лудогорец“ посрами ЦСКА и вдигна пета Суперкупа

„Лудогорец“ разби ЦСКА с 4:0 и спечели рекордна пета Суперкупата на България. Головете вкараха Алекс Сантана, Доминик Янков, Пиерос Сотириу и Мавис Чибота. Четири асистенции записа бившият футболист на „червените“ Кирил Десподов.

Освен това в 14-ата минута попадение на разградчани беше отменено. Реэерът Ивайло Стоянов имаше нужда от намесата на ВАР преди да вземе окончателно решение. ЦСКА завърши мача с човек по-малко, след като Георги Йомов беше изгонен. Той получи втори жълт картон за нарушение срещу Гонсалвеш.

Резултатът беше открит в 29-ата минута. Тогава Десподов намери Алекс Сантана, който с глава преодоля Бусато за 1:0. В 41-ата минута разградчани вкараха за 2:0. Жеферсон сбърка, Янков и Десподов да направят двойно подаване и Янков реализира.

На почивката Любо Пенев замени Иван Турицов с Валентин Антов, а Жуниор Нзила влезе на мястото на Чатакович. Малко след началото на втората част Недялков можеше да вкара трети гол, но Жеферсон изби от голлинията. Третият гол обаче не закъсня. Бусато сбърка като прати изчистване в тялото на Десподов, топката стигна до Сотириу, който направи 3:0.

Този гол откача червените, а „Лудогорец“ свали темпото. Все пак в 84-ата минута Чибота се разписа за 4:0. И тук асистенцията беше на Десподов.

„Загубите винаги са неприятни. Тази дойде в точния момент. Допуснахме грешки, които трябва да анализираме и да се поучим от тях. Това са сериозни грешки, ще направим необходимото това да не се повтарят. Достатъчно казах – дотук спирам с тази тема“, коментира треньорът на ЦСКА Любо Пенев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html