сряда, 1 май 2024 г.

„Левски“ срази „Етър“ на „Герена“ и приключи контролите без загуба

„Левски“ победи „Етър“ с 2:0 в последната си контрола преди старта на новия сезон в Първа лига. „Сините“ започнаха вихрено и поведоха набързо с 2:0 след попадения на Здравко Димитров (6) и Мартин Петков (8).

Гостите от „Етър“ показаха зъби, но Ромеш Ивей пропусна в 20-ата минута, същото стори и Радослав Апостолов в 32-ата, а между двете ситуации гостите имаха и претенции за дузпа за игра с ръка на Томислав Папазов.

Втората част започна с дузпа за „Левски“ за фаул срещу Билал Бари, но Борислав Цонев стреля силно в напречната греда. Малко след това отново той пропусна с глава.

След малко повече от час игра и Мартин Петков не успя да вкара, след като беше изведен отлично от Здравко Димитров.

Десет минути преди края феновете на „Левски“ аплодираха бурно появилия се в игра Валери Божинов. Малко след това „Етър“ пропиля едно от най-добрите си положения в мача, но Кольо Станев стреля в гредата. До края не падна гол и „Левски“ спечели мача с 2:0.

Това беше пета контрола за „сините“ през тази подготовка, като всичките се играха на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“. „Левски“ спечели срещу „Локомотив“ (Пловдив) с 1:0, изпусна успеха в последните минути срещу „Ботев“ (Пловдив) – 1:1, победи „Локомотив“ (София) с 4:0 и завърши 1:1 с „Левски“ (Лом).

Следващата събота (24 юни) „Левски“ започва новия сезон с домакинство на „Славия“ от 21:00 часа.

„Първата цел беше футболистите, които искахме да останат, да подпишат нови договори. Надявам се новите попълнения да дойдат следващата седмица. Може би в хода на първенството ще опитаме да попълним позициите, които ни липсват. Имаме набелязани играчи – чужденци. Българите вече си намериха отбори. Не искам да се получава пълнеж от футболисти, които идват. За да дойде чужденец, той трябва да е с две класи над българина. Трудно можем да направим нещо без пари. За мен отборът е готов. Най-важното е да е готов физически. Не е в пълен състав и ще ни трябват още няколко футболисти“, заяви треньорът на „сините“ Живко Миланов след срещата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html