сряда, 1 май 2024 г.

Тошко Йорданов: ДБ са взели 12%, но са много шумни и жужат в интернет

Снимка Интернет

„Нито ние имаме необходимия брой депутати, нито те имат, за да вземаме еднолични решения. Не разбрах от къде им хрумна че правителството ни е ДПС, те са взели 12%, но са много шумни и жужат в интернет“, заяви на пресконференцията на ИТН зам. председателят на партията Тошко Йорданов по адрес на „Демократична България“.

ИТН нямало да внасят правителството в пленарна зала, ако нямат подкрепата на „Мутрите“ и ДБ, защото тогава ще ги подкрепят ДПС и ГЕРБ и „край с тях“.

Йорданов отново постави под въпрос интелекта на Христо Иванов.

„Умният човек трябва да мисли какво казва, Трифонов ли му е враг, ИТН ли му е враг, че каза, че правителството ни е ДПС. Драмата дойде от това, че спечелихме изборите. Не може публично да окаляш един човек и после да не му даваш възможност да каже нещо. Ако не успеем да съставим този кабинет на малцинството ще се завърти рулетката, има още два мандата. Ние няма да работим с ГЕРБ, БСП и ДПС“, заяви той, но между другото подчерта, че за да има кабинет – освен ДБ и „Изправи се“, ще се наложи и БСП да дадат някакви гласове.

„Ако не получим подкрепа от двете протестни партии ние няма да искаме тяхната подкрепа“, казаха още от ИТН и признаха, че с Мая Манолова са водени „разговори за политики“. Въпреки това определиха като „глупаво“ отношението ѝ към въпроса къде ще бъде представен кабинета.

„Дали е по телевизията, дали е на площада, дали е по Фейсбук – това са различни форми, а е важно информацията да стига най-бързо до българските граждани. Джипката падна в дерето и на нейно място идва демокрацията! Не сме ние тези, които водим страната към нестабилност, наша отговорност е да предложим кабинет, а отговорност е на другите дали ще одобрят. Ако опираме до его да предлагат и да решават, пак опираме до там, че отговорността е наша“, каза сценаристът-депутат Филип Станев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html