сряда, 1 май 2024 г.

Коронавирусът спира Джокович за олимпиадата

Новак Джокович е под пара и феновете му очакват успешната серия на сърбина да продължи. Два трофея делят 20-кратния шампион от Големия шлем от т. нар. Златен шлем, който включва четирите Мейджъра и злато от олимпийските игри, спечелени в една година. Никой при мъжете не е постигал подобно нещо, а единствената в историята, която го е правила, е Щефи Граф. Оказва се обаче, че Джокович може и доброволно да се откаже от възможността, защото е „раздвоен“ дали да участва в Токио.

Причината е ситуацията с коронавируса в Япония към момента и новината, че Игрите ще се проведат без публика по трибуните. „Това не е добра новини. Научих го преди 1-2 дни и е много разочароващо“, призна световният №1, който се притеснява и от множеството ограничения за атлетите в Токио. „Чух, че ще има много ограничения в олимпийското село и най-вероятно няма да можем да наблюдаваме на живо другите спортисти. Дори не мога да взема човека, който ми наплита ракетите, който е много важна част от екипа, ограничен съм по отношение на броя хора, които мога да взема със себе си. Ще мисля по въпроса. Планът ми винаги е бил да участвам на олимпийските игри, но в момента съм раздвоен. Може би е 50/50 заради това, което разбрах в последните дни“.

Несигурен за участието си към момента е и Роджър Федерер, който също гони първи златен медал на сингъл. Рафаел Надал, Серина Уилямс и други звезди вече обявиха, че ще пропуснат Игрите. Григор Димитров също няма да пътува за Япония.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html