сряда, 1 май 2024 г.

Ето кое автомобилно чудо ще правим у нас след 2 години

Автомобилът с германски произход, който ще бъде произвеждан евентуално след две години в България е продукт от следващо поколение на производствените системи, съобщи пред бТВ Улрих Херман – главен изпълнителен директор на компанията Next.e.GO Mobile. Самата кола е с нов дизайн, специално разработен за електрически превозни средства.

„Автомобилът е разработен специално за градска среда, пробегът ме у 200 км, което е 10 пъти повече от средния пробег – 20 км. Колата също така е с много спортен дизайн, много е забавно да я караш в града“, каза още Херман.

Теодор Детерман – директор на компанията Next.e.GO Mobile посочи няколко причини да изберат България като място, на което да се произвеждат автомобилите.

„Тук има силен автомобилен клъстър с много силна база доставчици в цялата страна. На второ място имаме възможност да започнем в технопарка в Ловеч, което е много удобно, защото има оптимална инфраструктура, както и добре образовани квалифицирани служители“, обясни Теодор Детерман. По думите му причина да изберат България е и добрата софтуерна база.

Очакваният капацитет за производство е над 30 000 електроавтомобила годишно. Проектът ще се реализира на част от площадката на завод „Балкан“ в Ловеч, където в миналото са произвеждани едни от първите автомобили, велосипеди, мотоциклети и самолети в България.

Иновативната инвестиция в завода ще се реализира на база принципите на Индустрия 4.0 за разработване, инженеринг, изпитване, производство, маркетинг, дистрибуция, сервиз и продажба на четириколесни електрически превозни средства. Това включва внедряване и използване на киберфизични системи, интернет и облачни системи и др.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html