сряда, 1 май 2024 г.

Бойко Борисов: След нас ще дойдат за вас – така управляваха комунистите

„Утре ще уведомим всички наблюдатели от ОССЕ за натиска, който се оказва върху нашите структури, членове и симпатизанти. Ако някой не знае как е изглеждал превратът от 9 септември 1944 г. – сега може да види, така действат комунистите, болшевиките и тоталитарните режими както Путин и Мадуро“, посочи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на извънреден брифинг в централата на партията за акциите на МВР, които са оглавявани от Бойко Рашков.

Снимка Интернет

„Ще излезе, че все едно мрънкаме, че нещо ни притеснява. Искам да благодаря на мощната евроатлантическа подкрепа“, каза лидерът на партията Бойко Борисов.

„Нищо не може да затъмни това, което сме правили. Дори опитът за разходки на няколко президента на Радев. При мен се разхождаха не само 27-те премиери, президенти и канцлери, но и много други. Така че не им обръщайте внимание, че има терор и репресии, то е видно, че е само срещу една партия. И децата го видяха. Уважаемите журналисти ни питаха – не ви ли е страх от служебно правителство? Питаха ни, защото знаеха какво се задава. След нас ще дойдат за вас – така управляваха комунистите. Гарван гарвану око не вади! Стават смешни. Аз не знам уважаемите български медии дали са наблюдавали друг път такова ярко вмешателство в предизборната кампания на който и да било министър. Аз не съм. Всеки ден предизборният щаб на кандидат-президента Радев се изказва срещу една партия!“, отбеляза той.

Борисов изтъкна, че най-важната оценка за него е тази на лидерите на Европа и на ЕНП.

„Лъжите ви една по една започват да излизат. Истината е, че ние сме много добра партия. Искаме България да в суверенна държава и достоен член на ЕС. Това е патриотичното, а не да пееш „Йовано, Йованке“ и да хвърлиш суверенитета на държавата да я управлява друг“, посочи лидерът на ГЕРБ по адрес на Слави Трифонов.

Борисов се възмути от наглите твърдения, че са били подслушвани. „После „ядохме хора“, после идваха да ни разпитват. Аз никога не съм се крил зад имунитет! И сега продължават да говорят как сме купували гласове! Ние една стотинка не сме взели – виждате – пълни зали, хиляди хора. Те се борят сега за „равен мач“ или да ни бият с един-двама депутати. Коя друга партия беше така поздравена, коя получи такава подкрепа? За да ни маскари европейската следствена служба…“, заяви Борисов.

„И аз призовавам Радев на процес. Заради машините, които докараха и заради флашките“, подчерта той.

„Колкото повече ни пресират – пак ще го кажа на футболен език – когато една партия я притискат от всички по най-безобразен начин, тя ще стане партия на народа. Запомнете ми думата – след два месеца ще ви поканя. Те няма да се спрат. Ние си изкарахме пълен мандат. Каква оставка сме ви дали?!“, коментира още Борисов.

„Призовавам Радев тези недоразуменията да си ги прибира, това не е демокрация. Ние изкарахме пълен мандат, каква оставка сме ви дали. В неделя, въпреки хаоса, който ще причинят – да отидем и да си сложим нашия глас“, каза Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html