събота, 4 май 2024 г.

Серина аут от „Уимбълдън“ след едва 6 гейма

Участието на Серина Уилямс на „Уимбълдън“ приключи по възможно най-лошият начин за седемкратната шампионка. Световната №8 получи контузия в двубоя срещу Аляксандра Саснович и бе принудена да се оттегли от надпреварата след едва шест изиграни гейма.
Уилямс взе преднина в началото, но Саснович също спечели първото си подаване и изравни. След това обаче американката вдигна значително темпото и реализира първия пробив в мача, след който направи резултата 3:1 в своя полза. При резултат 15-15 в четвъртия гейм Уилямс се подхлъзна при изпълнение на сервис и почувства силна болка в бедрото си, което бе превързано още преди началото на мача. американката поиска медицинско прекъсване, след което успя да се завърне на корта. Световната №100 обаче намали изоставането си с пробив на 15, а впоследствие възстанови равенството. В седмия гейм историята се повтори и Уилямс падна, сервирайки при 15-15. Този път обаче носителката на 23 титли от Големия шлем взе решение да преустанови участието си в мача.
„Сърцето ми е разбито. Благодаря за подкрепата от всички, които бяха на Централния корт“, написа Уилямс в Инстаграм. За последен път тя спечели в Лондон през 2016 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html